AutoStonny
Explozii nucleare acum 50.000 de ani

Cele mai aprig contestate
     ipoteze sant cele care sustin ca, de-a lungul unei perioade cuprinse intre anii 50.000 ī.H. si 1908, pe planeta noastra au avut loc explozii nucleare. La 300 metri de niste fortificatii din Peru se pot vedea numeroase roci vitrificate, raspīndite pe sute de metri. Īn Irak si desertul Gobi au fost descoperite nisipuri vitrificate (sticloase), care nu se puteau forma decīt la temperaturi fantastice. In Liban, sute de tektite (roci topite la temperaturi foarte mari, cu aspect de sticla si puternic iradiate) au fost analizate. Ele contineau izotopi radioactivi de aluminiu. S-a demonstrat ca pietrele au suferit cu mii de ani in urma puternice bombardamente radioactive, fiind expuse la 6.0000C, ca īn exploziile atomice.

Inapoi
Harti astronomice de acum 3.000 de ani

Multe dintre vechile harti
     si atlase atesta uimitoare cunostinte geografice si astronomice. Dar ridica si problema inexplicabila a cartografierii lor, posibila doar din spatiul aerian. Harta astronomica din China (1005 a.H.) reprezinta Calea Lactee. Multe dintre astre trebuiau sa fie necunoscute la vremea aceea si observabile doar prin telescop. Harti extrem de precise ale unor zone necunoscute la vremea aceea au fost descoperite si la eschimosii canadieni. Hartile sant gravate pe os si piele de foca si se suprapun exact pe cele antocmite de cartografii militari britanici.

Inapoi
Ciuperca atomica īn India antica

In celebra Vale a Mortii
     din Nevada se afla ruinele unui oras vechi de cateva mii de ani, distrus de o catastrofa. Cladirile de piatra au fost daramate de un suflu extrem de puternic, nisipul s-a topit, rocile s-au transformat īn tektite. Pe unele ziduri sant impregnate ciudate siluete negre, ca niste umbre de fum. Cercetarile au aratat ca nu a explodat vreun meteorit si nici nu exista vulcani īn zona. Poemele hinduse vorbesc despre arme stranii cu o putere nimicitoare. Trei cetati au fost distruse cu ” un singur proiectil incarcat cu toata puterea Universului ”, iar dupa explozie ” o coloana incandescenta de fum si flacari, stralucitoare cat o mie de sori, s-a ridicat ca o umbrela peste tot Pamantul” .

Inapoi
Columb nu a fost primul īn America

In Palatul Topkapi
     din Turcia au fost descoperite in an anul 1929 hartile secrete de navigatie ce apartinusera lui Piri Reis, comandant suprem al marinei otomane in sec XV. Pe aceste harti figureaza coastele Americii de Nord si de Sud, precum si Antarctica cu lanturile de munti descoperite īn 1952. Cele doua Americi sant reprezentate cu toate amanuntele geografice: lacuri, fluvii, vulcani, platouri. Cristofor Columb a acostat pe tarmul noului continent abia īn 1492. Autenticitatea hartilor este incontestabila. Hartile lui Piri Reis prezentau contururile continentului sud-american mai alungite. Dupa lansarea primilor sateliti artificiali intre 1960 si 1970, de la aproximativ 100 km s-a observat un fenomen identic. Obiectivele aflate la periferia campului optic erau deformate si alungite, fapt datorat sfericitatii planetei. Hartile lui Piri Reis erau copii. Se crede ca hartile originale au o vechime de circa 15.000 de ani, deoarece sint consemnate forme de relief care au disparut chiar in acea perioada.

Inapoi
Jucarii antice care zboara

Īn colectia nationala
     de obiecte de aur a Columbiei exista un obiect vechi de 1.800 de ani, descoperit īntr-un mormīnt. A fost considerat o pasare sau peste zburator. Dar el seamana izbitor cu avioanele moderne cu aripa delta. Cercetatorul american J. A. Ulrich a demonstrat ca este de fapt un avion cu reactie care putea atinge viteze supersonice. Multe asemenea modele exista īn Egipt, datīnd din epoca faraonilor. Au stat mult timp prin muzee, etichetate ca jucarii. Egiptologul Khalil Messiha a aratat ca jucaria are caracteristici de avion modern, cu forma perfect aerodinamica si ampenaj vertical, lucru neantalnit pīna acum la pasari. Jucaria de lemn zboara o distanta considerabila atunci cand este aruncata cu mīna.

Inapoi
Emitatorul lui Moise

In Cartea lui Enoh
    In Cartea lui Enoh se vorbeste despre efectele relativitatii timpului: ” Dar angerul ai raspunse: Nu doua ceasuri ai stat, ci 32 de ani ”. Chivotul legii, manevrat de Moise, era un aparat din care adesea ieseau scantei. Si cu ajutorul caruia el comunica cu Iehova, doar prin ridicarea capacului. In 1970, studentii unei universitati americane au construit un aparat identic, dupa indicatiile din Cartea lui Moise. Spre uimirea lor, au obtinut un emitator alimentat cu un generator electric de analta tensiune.

Inapoi
Baterii vechi de 2.000 de ani

La Muzeul National din Bagdad
     sīnt expusi electrozi din cupru si un electrolit necunoscut. Dar si cīteva baterii electrice cu pile uscate, identice cu bateriile galvanice. Toate dateaza de dinaintea erei noastre. Arheologul german Wilhelm Konig a descoperit cīteva ulcioare astupate cu asfalt, vechi de mai bine de 2.000 de ani. A umplut vasul cu sulfat de cupru, īn locul electrolitului initial. Pila electrica a functionat ireprosabil, comportīndu-se ca o baterie din zilele noastre. Tot pe post de electrolit poate fi folosita cu succes zeama de struguri. In apropiere s-au gasit obiecte vechi de 4.000 de ani acoperite galvanic cu aur. Primul care a facut studii de electricitate a fost Luigi Galvani (1792), iar prima pila electrica a fost realizata de catre Alessandro Volta (1800 - Becul a fost inventat de Edison īn 1876. A functionat 40 de ore.

Inapoi
Materiale necunoscute inca

In Orientul Apropiat
     a fost gasita o tesatura atat de fina ancat ceva similar n-a fost realizat decat dupa 1950. In Egipt si Irak au fost descoperite lentile antice facute din cristal slefuit, prelucrat dupa parametri de analta precizie. Astazi asemenea lentile se obtin prin procedee electrochimice sau prin slefuirea cu diamante industriale fabricate prin metode extrem de complexe. In Turkestan au fost gasite cateva obiecte mici de forma semicirculara, realizate dintr-un material necunoscut, ceva antre sticla, portelan si ceramica. Nimeni nu a putut antelege anca la ce au folosit.

Inapoi
Fierul care nu rugineste

In curtea unui templu
     din Delhi se gaseste un pilon de fier, alcatuit din bucati sudate printr-un procedeu necunoscut. Este analt de 7,5 m, cantareste 6 tone si are cateva mii de ani. Stalpul Kupt Minar nu a ruginit anca si nu a fost erodat nici macar de ploile acide. In America de Sud a fost descoperita o cetate an stanca sapata an epoca de piatra. In interior se afla un pilon de otel, analt de 5 metri. Este anfipt an podeaua din granit extrem de dur, an care nu se pot anfige nici macar pitoanele de alpinism. Pe lama cutitului este gravata o creatura cu cap de jaguar, animal necunoscut an Muntii Anzi.

Inapoi
Calculatorul dinaintea erei noastre

In Atena exista
     un meca-nism numit ” Masinaria de la Antikytera ”, datand din secolul I a.H. Ea se compune dintr-o placa de bronz gravata cu cercuri si inscriptii astronomice, an dreptul carora sant fixate 20 de roti dintate. Exista gravate cateva formule matematice. Cand arborele cilindric se roteste cu ajutorul manivelei, pune an miscare roata centrala, apoi rotile dintate si cadranele gravate. Acest aparat indica miscarile si pozitiile corecte ale sistemului solar, inclusiv cele ale planetelor recent descoperite. Este considerat prototipul unui computer modern.

Inapoi
Corabiile ceresti

In mitologia egipteana
    In mitologia egipteana apar descrieri ale ” corabiilor ceresti ”. Enkidu, din poemul sumerian Ghilgames, este ridicat an aer cu ” vulturul cerului ”. Isi simte corpul ” greu ca o stanca ”, simptome asemanatoare efectelor acceleratiei gravitationale la viteze mai mari decat cea a sunetului. Ajunge sa descrie Pamantul din afara spatiului terestru. Prima astfel de descriere a facut-o an 1962 astronautul John Glenn. In mitologia indiana exista precizari ale modului cum functioneaza ” vimanas ”, faimoasele nave zburatoare. Descrierea prezinta similitudini cu motoarele ionice contemporane , aflate an stadiul de experiment.

Inapoi       

         

     


SUS
 

 

Brazilia Moldova Italia America Rusia Franta Belgia Grecia Germania Ukraina Spania Anglia Suedia
Cafenea
Din lume adunate
Photoshop
Link
Diverse