Cand te opreste Politistul de circualtie
Ce sa faci cand te opreste Politistul

Ce sa faci cand te opreste Politistul de Circualtie* Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-i ceri legitimatia sa ti-o arate)


* Trebuie sa-ti spuna motivul opririi o daca este filtru ai voie sa ceri actele de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele echipajului.


* Actele se cer pe un motiv (legea nu mai permite sa opreasca masini si apoi sa caute motive pentru amenda.)


* la oprire se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv.


* La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Deci, puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda dar sa nu recunoasteti fapta daca stiti ca sunteti nevinovat.


* [b]IMPORTANT[/b]: ori de cate ori aveti un necaz cu politia fie noapte fie zi puteti sa sunati la 112 si sa spuneti ca sunteti abuzat.


Pentru politisti de pe radar:
Puteti sa le cereti sa va arate:

* Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar, sa aiba vizele la zi.


* Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.


* Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de interne, sa fie vizata.


* Daca se ajunge la neintelegeri puteti sa le cereti sa va arate "ordinul" ... este un fel de foaie de parcurs in care sunt scrise locurile unde au voie sa-si desfasoare activitatea.


Aceste acte trebuie sa fie intodeauna asupra agentului de radar.


Faptul ca-l intrebi de ele de cele mai multe ori duce doar la un AVERTISMENT.
CEL MAI IMPORTANT DE RETINUT ESTE :

Circula regulamentar si NU te va opri nimeni ! ! !

Scoala de soferi

Intersectiile
Intersectii nedirijate      INTERSECTIA este - orice incrucisare , jonctiune sau bifurcare de drumuri , inclusiv spatiile formate de acestea..
     La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa ii permita oprirea , pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au aceste drept.

    Intr-o intersectie cu centru imaginar schimbarea directiei de mers la stanga se face prin ocolirea centrului imaginar al intersectiei prin dreapta .
Exceptii :      Prin exceptie de la regula de mai sus ocolirea centrului imaginar al intersectiei se va face prin stanga acestuia atunci cand :

Vezi pagina

Vitezele de circulatie
         

     50 km / h - pentru toate categoriile si subcategoriile de vehicule . Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor , se poate stabili , pentru autoturisme si limite de viteza superioara , dar nu mai mult de 80 km / h . Pe anumite sectoare de drum din localitati tinand seama de imprejurari si de intensitatea circulatiei , se poate stabili si limite de viteza inferioara , dar nu mai putin de 30 km / h .

     Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor , in urmatoarele situatii :
Vezi pagina

Depasirea se interzice :
Depasirea se interzice      Ce este DEPASIREA ?
    Este manevra prin care conducatorul unui vehicul il devanseaza pe un altul , aflat in mers sau imobilizat , daca prin aceasta se trece peste axul longitudinal al drumului sau peste marcajul de separare a sensurilor de circulatie.
          Depasirea se efectueaza de regula , pe partea stanga in sensul de mers .
               Exceptii :
         Vehiculele ai caror conducatori au semnalizat si s-au incadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stanga si a tramvaielor , care se depasesc pe partea dreapta .....

Vezi pagina

Cai de atac impotriva procesului-verbal
     Art.118. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilorse poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la serviciulpolitiei rutiere in a carui raza de competenta a fost constatata fapta.
    (2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionalecomplementare de la data inregistrarii acesteia pana la data ramaneriidefinitive a hotararii judecatoresti......Legislatie rutiera


Oprirea interzisa   Circulatia pe autostrada   Obligatii la calea ferata   Puncte de amenda   Depasirea se interzice

Infractiuni si pedepse   Prioritatea de dreapta   Obligatii in caz de accident   Circulatia pe benzi   Examen traseu   Cedeaza trecerea

Raspunderea contraventionala   Indicatoare de interzicere   Viteza in localitati


SUS
 

 

Brazilia Moldova Italia America Rusia Franta Belgia Grecia Germania Ukraina Spania Anglia Suedia
Scoala de soferi Bucuresti
Cafenea
Photoshop
Link
Diverse