In intersectii nedirijate
Prioritatea in intersectii

E S T E : dreptul potrivit caruia la o intersectie sau pe un sector de drum un vehicul trece inaintea altuia , atunci cand nu pot trece in acelasi timp doua sau mai multe vehicule.


1. Prioritatea de dreapta – Se aplica in intersectiile nedirijate si in toate cazurile de egalitate.

Intersectie nedirijata a) Cand doua vehicule se aproprie simultan de o intersectie , venind de pe drumuri publice pe care nu sunt instalate indicatoare de prioritate , vehiculele care vin dinspre dreapta au prioritate de trecere ;
b) Cand doua vehicule urmeaza sa se intalneasca intr-o intersectie dirijata prin indicatoare venind de pe doua drumuri unde sunt instalate indicatoare cu aceeasi semnificatie cel care vine din dreapta are prioritate ;

 

2. Prioritate de "DRUM CU PRIORITATE" :

 

Drum cu prioritate Drum cu prioritate
Vehiculele care circula pe un sector de drum la inceputul caruia intalnesc indicatorul "Drum cu prioritate" sau inaintea intersectiilor din afara localitatilor intalnesc indicatorul "Intersectie cu un drum fara prioritate" vor circula prin intersectie fara nici un fel de obligatie legala intrucat au drept de prioritate fata de celelalte vehicule.

 

Drum cu prioritate Pierderea prioritatii

Atunci cand drumul cu prioritate isi schimba directia de mers intr-o intersectie sub indicator va fi montat un panou aditional care arata directia drumului cu prioritate.

 

Pierderea prioritatii Indicatorul "Oprire" se monteaza in intersectiile lipsite de vizibilitate obligand conducatorii de vehicule sa opreasca , sa se asigure iar daca pe drumul cu prioritate circula vehicule sa le acorde prioritate.

 

Cedeaza trecerea Indicatorul "Cedeaza trecerea" se monteaza in intersectiile cu vizibilitate obligand conducatorii de vehicule sa reduca viteza , sa se asigure iar daca pe drumul cu prioritate nu circula alte vehicule pot sa-si continue drumul prin intersectie.

 

OBSERVATIE : Cand doua vehicule se apropie simultan de o intersectie unul avand "Cedeaza trecerea" iar celalalt "Oprire" cel care vine din dreapta are prioritate de trecere indiferent pe care indicator il intalneste.

 

3. Prioritate fata de circulatia din sens invers :

 

Drum ingustat Se aplica pe sectoarele de drum ingustat , unde nu au loc sa circule doua vehicule unul pe langa celalalt , avand prioritate cel care intalneste indicatorul "Prioritate fata de circulatia din sens invers" fata de cei care intalnesc "Prioritate pentru circulatia din sens invers".

 

4. Prioritatea speciala :

 

Prioritatea speciala Prioritatea speciala
Este prioritatea pe care o au autovehiculele cu regim de circulatie prioritara avand in functiune semnalele luminoase concomitent cu cele sonore fata de ceilalti participanti la trafic.

 

prioritate la tramvai Tramvaiele aflate in miscare au prioritate de trecere in intersectiile nedirijate (sunt singurele vehicule care beneficiaza de aceasta facilitate).

 

intersectiile dirijate In intersectiile dirijate prin indicatoare de prioritate , tramvaiele la schimbarea directiei spre dreapta au prioritate fata de vehiculele care circula pe directia inainte.


Cazurile in care conducatorii de vehicule

NU AU PRIORITATE DE TRECERE


Accident DN 1 !


Ps.   Prin natura conduitei preventive , PRIORITATE vei avea NUMAI IN CAZUL IN CARE-TI ESTE ACORDATA   ! ! !
In caz contrar ...   " Mori cu dreptatea in brate "

Continuare:
Oprirea interzisa   Circulatia pe autostrada   Obligatii la calea ferata   Puncte de amenda   Depasirea se interzice

Infractiuni si pedepse   Prioritatea de dreapta   Obligatii in caz de accident   Circulatia pe benzi   Examen traseu   Cedeaza trecerea

Raspunderea contraventionala   Indicatoare de interzicere   Viteza in localitati


SUS
 

 

Brazilia Moldova Italia America Rusia Franta Belgia Grecia Germania Ukraina Spania Anglia Suedia
Scoala de soferi Bucuresti
Cafenea
Photoshop
Link
    Bancnote Cuba
Diverse
Filmulete