Iarna in localitati

AutoStonny

IARNA   Conducerea autoturismului,iarna in localitati

Conducerea autoturismului iarna in localitati.

  -   Cand zilele se scurteaza, iar temperaturile scad sub 0 grade celsius este recomandat sa conducem mai prudent, cu viteza redusa, distanta dintre autovehicule sa fie mai mare, iar reducerea vitezei sa o realizam cu ajutorul franei de motor.

  -   Capcane care pot aparea in traficul din localitati pe timp de iarna cand temperaturile sunt sub 0 grade.


  -   Dupa o ninsoare slaba, daca iese soarele aceasta se topeste si asfaltul se usca, dar pe sosea in conul de umbra a-l cladirilor mai inalte poate sa persiste gheata.


  -   In cazul unor conducte de apa subterane sparte, apa ajunge pe carosabil si ingheata.


  -   La apropierea de o intersectie in care trebuie sa acordati prioritate, reduceti din timp viteza pentru a nu fi surprins de o pata de gheata aflata in zona de oprire.


  -   In cazul in care circulati pe o strada cu linii de tramvai, iar pe sosea s-a depus zapada sau gheata, incercati sa nu ajungeti cu toate rotile autoturismului pe sinele de tramvai pentru a nu intra in derapaj.


  -   Daca este zapada sau gheata pe carosabil si doriti sa urcati in diagonala peste o bordura pentru a parca partial sau total pe un trotuar autovehiculul poate sa derapeze cu spatele spre axul drumului.


  -   Chiar daca soseaua este uscata la trecerea peste poduri putem fi surprinsi de gheata care se formeaza pe acestea din cauza condensului format de curentii de aer care invaluie podul.


  -   Este necesar sa reducem viteza, sa marim atentia si sa ocolim la distanta mare atunci cand trecem pe langa biciclistii care isi pot pierde controlul si pot aluneca pe gheata.


  -   De asemenea trebuie sa reducem viteza si sa marim atentia atunci cand observam ca pietonii traverseaza strada chiar si prin locuri nepermise.


  -   Este recomandat sa pastram o distanta de siguranta mai mare fata de autovehiculele care ne preced, pentru a evita producerea unui accident in cazul in care conducatorii acestora pierd controlul si derapeaza in fata noastra.

IARNA   Pregatirea autovehiculului pentru drumuri in afara localitatilor

  Pregatirea autovehiculului pentru drumuri in afara localitatilor

  -  Pregatirea autoturismului pentru calatorii in afara localitatilor.
Inainte de a pleca intr-o calatorie in afara localitatii este bine ca pe langa ustensilele din dotarea autovehiculului (triunghiuri reflectorizante, trusa de prim ajutor, cric, roata de rezerva si instinctor), sa ne dotam si cu:     Vezi pagina
     Unghiul mort