Unghiul mort

AutoStonny


Unghiul mort

Unghiul mort

       Unul din factorii importanti pentru prevenirea accidentelor in cazul schimbarii benzilor de circulatie, il reprezinta cunoasterea notiunii de unghi mort.
Asigurarea in oglinzile retrovizoare fara o asigurare in unghiul mort este incompleta.
   Majoritatea accidentelor care se produc la schimbarea benzii de circulatie sunt cauzatae de necunoasterea sau ignorarea asigurarii in unghiul mort. Trebuie stiut ca in cazul in care pe banda din stanga sau din dreapta se afla la foarte mica distanta un autovehicul, acesta se poate afla in zona lipsita de vizibilitate a oglinzilor (unghiul mort).
   Pentru a evita aceasta situatie periculoasa, pe langa asigurarea in oglinzi, intoarcerea capului pentru asigurarea in zona unghiului mort, nu este numai necesara ci si obligatorie.

Unghiul mort


Schimbarea benzilor spre stanga

La trecerea de pe banda intai pe banda a doua ne asiguram la oglinda retrovizoare din habitaclu, la oglinda de pe portiera din partea stanga fata si intoarcem capul spre stalpul usii din stanga pentru a observa daca nu avem un autovehicul in unghiul mort.

Schimbarea benzilor spre dreapta

La trecerea de pe banda a doua pe banda intai ne asiguram in oglinda din habitaclu, in oglinda de pe portiera din dreapta si intoarcem privirea spre geamul portierei din partea dreapata spate pentru a observa daca nu exista nici un autovehicul in unghiul mort.

Etape pentru asigurarea corecta la schimbarea benzilor de circulatie:

- la asigurarea in oglinda din interiorul autovehiculului (habitaclu) nu observam nici un autovehicul.

Unghiul mort

- se observa ca in spatiul de vizibilitate al oglinzii interioare nu se observa autovehicule.

Unghiul mort

- nici la asigurarea in oglinda retrovizoare din stanga nu se observa posibile pericole in cazul manevrei de schimbare a benzii spre stanga.

Unghiul mort

- nici la asigurarea in oglinda de pe portiera din dreapta nu se observa posibile pericole in cazul manevrei de schimbare a benzii spre dreapta.

Unghiul mort

- in cazul in care intoarcem privirea spre stalpul portierei din stanga ( unghiul mort din stanga), observam autovehiculul care era imposibil de reperat in oglinzile retrovizoare.
- intoarcerea capului spre stanga, la unghiul mort se face pentru o perioada de doar cateva fractiuni de secunda.

Unghiul mort

- in cazul in care intoarcem privirea spre geamul portierei din partea laterala dreapta spate (unghiul mort), observam autovehiculul care era imposibil de reperat in oglinzi;
- intoarcerea capului spre dreapta spate, la unghiul mort se face pentru o perioada de doar cateva fractiuni de secunda.

Unghiul mort

- in imaginea de jos se poate observa pozitia prin care autovehiculul de pe banda a doua (stanga) este in unghi mort fata de autovehiculul de pe banda intai (dreapta).

Unghiul mort

- in imaginea de jos se poate observa pozitia prin care autovehiculul de pe banda intai (dreapta), este in unghi mort fata de autovehiculul de pe banda a doua.

Unghiul mort

- imagine din lateral a autovehiculului ajuns in unghiului mort in cazul schimbarii benzii spre stanga.

Unghiul mort

- imagine din lateral a autovehiculului intrat in unghiul mort in cazul schimbarii benzii spre dreapta.

Unghiul mort

     ATENTIE:
        Asigurarea in unghiul mort (intoarcerea capului) se face pentru o perioada de cateva fractiuni de secunda. O mentinere a privirii pentru o perioada de mai multe secunde in unghiul mort, poate fi periculoasa din cauza unor schimbari rapide a situatiei din traficul din fata noastra (autovehiculul din fata franeaza brusc, pietoni care traverseaza neregulamentar strada,etc.).


Articol realizat de Scoala de soferi KREBS-TIMISOARA


Pagina de minerit + Faucet,  DogeCoin, BTC, LTC, Dash, BCH.

    Aceasta este o pagina de minerit 6 monezi plus un Faucet pentru fiecare dintre acestea,    DogeCoin, BitCoin, LiteCoin, Dash, BCH, Tokens.
  Ai nevoie de un cont, facut numai cu adresa de email si o parola.
  O data contul creeat, ai pagina de administrare cu wallet si optiuni pentru fiecare moneda: minare, transfer, schimb, contorizarea acestora pe zile, luni.... bonusuri la numarul de accesari, plus o loterie.


faucet LiteCoin

    Faucet-uri. Vezi pagina