Permis scuter

AutoStonny


Permis scuter

    Mopedele vor putea fi conduse, incepand cu data de 19 ianuarie 2013, numai cu permis de conducere.     ( Indiferent de categoria pe care o aveti )
    In Monitorul Oficial a fost publicata legea prin care se modifica Ordonanta de Urgenta ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice.
    Potrivit legii, incepand cu 19 ianuarie, persoanele care nu detin permise de conducere din nicio categorie, trebuie sa sustina un examen teoretic si unul practic, pentru obtinerea permiselor din categoria “A1“ si “B1“ pentru mopede, scutere, ATV-uri si alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mica a caror viteza nu depaseste 45 de kilometri / ora iar capacitatea cilindrica sa nu fie mai mare de 50 de centimetri cubi.

    Scuteristii nu pot obtine inca permisul auto, deoarece autoritatile nu au terminat inca metodologia de examen.     DECI : Nu pot face scoala si implicit nu pot sustine examenul.

    Conducătorii vehiculelor pe două roți vor fi obligați să aibă asupra lor actul de identitate.


Cum traversează mopediștii trecerile de pietoni

    Toți șoferii au interzis să circule pe acostamentul drumului, așa numita bandă de urgență. Excepție fac bicicliștii, care pot folosi acostamentul, dacă nu dispun de piste special amenajate și nu pun în pericol circulația. Mopediștii au obligația să circule pe un singur rând pe bandă. De asemenea, pe trecerile de pietoni se vor da jos de pe vehicule și le vor folosi ca pietoni. 

    Noile modificări le interzic mopediștilor să transporte pasageri în stare de ebrietate. Aceeași interdicție o au și transportatorii de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabină. Bicicliștii au și ei câteva noi reguli. Ei sunt obligați să meargă într-un singur rând pe banda de circulație, nu au voie să folosească trecerile de pietoni, nu au voie să învețe mersul pe bicicletă pe drumuri intens circulate și sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate.


Adaugat la :   22 oct 2016