Plecarea din rampa

AutoStonny


Plecarea din rampa

Plecarea din rampa se poate efectua in doua moduri :

1.  Cu frana de mana .

2.  Din ambreiaj     ( Fara frana de mana ).


     Plecarea in rampa cu frana de mana.

          O modalitate mai usoara pentru a porni in rampa este aceea ca in momentul opririi sa actionam frana de ajutor (frana de mana). Dupa cuplarea franei de ajutor introducem schimbatorul de viteze in treapta 1 acceleram usor si ridicam fin piciorul stang de pe ambreiaj pana la punctul de cuplare (locul in care simtim ca discul de ambreiaj incepe sa frece placa de presiune). In momentul in care simtim un usor tremur la autovehicul se poate decupla frana de mana deoarece autovehiculul nu mai poate sa mearga in spate, acceleram usor si continuam sa ridicam foarte fin piciorul de pe ambreiaj.


     Pornirea in rampa cu ” ambreiaj patinat ”.

          Cea mai uzuala modalitate de plecare in rampa se face cu ajutorul ambreiajului patinat.
  Dupa oprirea autovehiculului in rampa, pedalele de ambreiaj si frana se tin apasate si se introduce schimbatorul de viteze in treapta 1.
  Pentru a porni fara ca autovehiculul sa mearga innapoi trebuie sa tinem apasata pedala de frana si sa ridicam fin pedala de ambreiaj pana simtim ca autoturismul tremura usor (punctul de cuplare ambreiaj-placa de presiune), in momentul cand simtim acest tremur, riducam piciorul drept de pe frana si apasam cu el usor pedala de acceleratie, ridicand in acest timp si piciorul de pe ambreiaj 1-2 milimetri pentru a ajuta autovehiculul sa plece de pe loc.


      Cum exersam manevra.

Cautati un loc cu circulatie redusa in care exista o rampa si faceti urmatorul exercitiu:

- Dupa ce a-ti oprit in rampa, introduceti schimbatorul de viteze in treapta 1, ridicati usor piciorul stang de pe ambreiaj pana simtiti ca autovehiculul incepe sa tremure usor si eliberati frana de serviciu trecand piciorul drept pe acceleratie.

-Daca autovehiculul sta pe loc in rampa, ridicati usor piciorul de pe ambreiaj (1-2mm peste punctul de cuplare) pana simtiti ca autovehiculul porneste. In momentul in care autovehiculul pleaca de pe loc apasati usor ambreiajul (2-3 mm) astfel in cat acesta sa se opreasca si sa mearga usor la vale cu spatele. Fara a actiona frana, doar ridicand usor piciorul de pe ambreiaj (2-3 mm) incercati sa stabilizati autovehiculul si sa-l faceti sa se opreasca din nou in rampa.
    Repetati exercitiul de mai multe ori.

- nu supraturati motorul.
- lucrati fin cu ambreiajul pentru a nu se opri motorul.
- efectuati acest exercitiu doar daca nu aveti alt autovehicul in spate.


Plecarea din rampa pe timp de iarna

Sursa: YouTube

  Vezi pagina:   Unghiul mort     Parcarea laterala     Prioritatea se pierde
Pagina de minerit + Faucet,  DogeCoin, BTC, LTC, Dash, BCH.

    Aceasta este o pagina de minerit 6 monezi plus un Faucet pentru fiecare dintre acestea,    DogeCoin, BitCoin, LiteCoin, Dash, BCH, Tokens.
  Ai nevoie de un cont, facut numai cu adresa de email si o parola.
  O data contul creeat, ai pagina de administrare cu wallet si optiuni pentru fiecare moneda: minare, transfer, schimb, contorizarea acestora pe zile, luni.... bonusuri la numarul de accesari, plus o loterie.


faucet LiteCoin

    Faucet-uri. Vezi pagina