Scoala de soferi Bucuresti
Programa scolara pentru Scoala de soferi

Programa scolara pentru desfasurarea orelor de conducere auto.

Este foarte bine de stiut inainte de a va inscrie la o scoala de soferi  ce urmeaza sa invatati cu instructorul  auto. Instructorul este obligat sa predea dupa programa scolara dar va tine cont si de abilitatile fiecarei persoane in parte.

Orele de conducere vor fi grupate in cate doua astfel incat cele 30 de ore vor deveni 15 sedinte de conducere si asta in sprijinul candidatilor pentru a acoperi o arie cat mai mare.

Prezentarea si planificarea orelor de conducere auto conform Programei scolare.

SEDINTA 1

Prezentarea principalelor componente ale autovehicului, comenzilor, a aparaturii de bord si modul de utilizare al acestora, starea tehnica si estetica, principalele sisteme ale autovehicului(directive, franare, transmisie, iluminaree,smnalizare , etc ), utilizarea comenzilor autovehiculului .

Instalarea la postul de conducere, notiuni privind reglarea scaunului, oglinzilor ( unghiurilor moarte ), rolul elementelor de siguranta si utilizarea lor.

SEDINTA 2

Cunoasterea diferitelor moduri de a tine volanul, miscarea mainilor pe volan in functie de circumstante, schimbarea directiei de mers, utilizarea schimbatorului de viteze, plecarea de pe loc, oprirea, mers sinuos printe obstacole.

SEDINTA 3

Conducerea in trafic redus ca intensitate, ordinea de prioritate in intersectii, modul de abordare al virajelor, oprirea la punct fix, incadrarea pe benzile de circulatie, rolul semafoarelor, indicatoarelor, trecerilor de pietoni.

SEDINTA 4

Utilizarea tuturor comenzilor, notiuni privind comportamentul in trafic, adaptarea vitezei in functie de necesitati, diferitele metode de reducere a vitezei, franare de serviciu, ajutor, motor, conducere ecologica.

SEDINTA 5

Conducere in trafic normal ca intesitate sau aglomerat, cunoastearea gabaritului autovehicului, evaluarea distantelor si a vitezelor, politetea rutiera, cunoasterea plecarilor din rampa, panta, evaluare sedinte anterioare, testare .

SEDINTA 6

Cunoasterea notiunii de depasire sau de a fi depasit, incadrarea in circulatie rapida, conducerea intr-o coloana de masini.

SEDINTA 7

Cunoasterea situatiilor ce prezinta dificultati specifice, trecerea la nivel cu cale ferata, industriala, cu si fara bariere, intersectii cu sens giratoriu, trecerea printr-un tunel sau pasaj subteran, trecerea peste un pasaj rutier sau pod.

SEDINTA 8

Interpretarea unei harti rutiere sau cunoastrea aparaturii moderne de ghidare, sistemul GPS, folosire si orientare.

SEDINTA 9

Manevre specifice de poligon sau in trafic, parcari, modalitati de intoarcere al autovehicului, mersul cu spatele.

SEDINTA 10

Conducerea de noapte, adaptarea conducerii la conditiile de vizibilitate redusa, folosirea corecta a sistemului de iluminare.

SEDINTA 11

Notiuni cu privire la intretinerea si depanarea vehicului, notiuni cu privire la situatiile de urgenta, notiuni cu privire la efectele oboselii, notiuni cu privire la comportamentul in caz de accident, notiuni cu privire la conditiile cu aderenta redusa.

SEDINTA 12

Conducerea in afara localitatilor, limite de viteza, conducere la viteza mare riscuri la viteza mare si la depasiri.

SEDINTA 13

Recapitulare, Evaluarea finala a cunostintelor practice dobandite.

SEDINTA 14

Recapitulare, Evaluarea finala a cunostintelor practice dobandite.

SEDINTA 15

Simularea examenului de traseu in zona de examinare conform duratei (30 min) si grilei de penalizare de la examen, cu mentiunea ADMIS sau RESPINS.    TIMP DE EXAMINARE  30 min.


   Ce urmareste examinatorul in timpul desfasurarii probei practice si puncte de penalizare   !


Grila de penalizare :
Unghiul mort al oglinzilor
Unghiul mort

“ la asigurarea in oglinda retrovizoare din stanga nu se observa posibile pericole in cazul manevrei de schimbare a benzii spre stanga. “
        -   in cazul in care intoarcem privirea spre stalpul portierei din stanga ( unghiul mort din stanga), observam autovehiculul care era imposibil de reperat in oglinzile retrovizoare. - intoarcerea capului spre stanga, la unghiul mort se face pentru o perioada de doar cateva fractiuni de secunda.


Video si explicatii

Parcarea laterala.   Plecarea din rampa.   Intoarcerea din trei miscari.

Unghiul mort :
Concentratia de alcool in sange.     Calculator
Alcool in sange               Calculeaza continutului de alcool din sange
    - Cate Kg ai ?     - Cat timp a trecut de cand ai inceput sa bei ?     - Ce ai baut ?     - Calculeaza .        Din calcule pe care numai chimistii le pricep, relatia intre alcoolemia in sange "AS" si alcoolemia in respiratie "AR" este AS (miimi) = 2.1 AR mg/l Fiolele sau aparatele alcool test au indicat vizibil unitatile de masura si in unele cazuri se pot comuta din procente sau miimi in mg/l dupa necesitati sau legislatia fiecarei tari. In Romania, noua lege a circulatiei Rutiere a coborat limita de la 1 la mie la 0,8 la mie ...
Vezi pagina :
Parcarea laterala si garearea cu spatele
Parcarea laterala si garearea cu spatele Parcarea laterala si garearea cu spatele Parcarea laterala si garearea cu spatele Parcarea laterala si garearea cu spatele

Jocuri cu parcari

Jocuri cu parcari :
Sfaturi utile pentru soferii bucuresteni !

Parcarea se executa tinand cont de urmatoarele reguli :

     1) Daca exista o parcare fara plata cu locuri libere chiar in fata locului in care vrei sa ajungi, parcheaza acolo.

2) Daca exista o parcare “ cu plata “ si cu locuri libere chiar in fata locului unde vrei sa intri , ignor-o si aplica punctul 3.

Vezi pagina :
Pagina de minerit + Faucet,  DogeCoin, BTC, LTC, Dash, BCH.
faucet LiteCoin,DogeCoin, BTC, LTC, Dash.

    Aceasta este o pagina de minerit 6 monezi plus un Faucet pentru fiecare dintre acestea,    DogeCoin, BitCoin, LiteCoin, Dash, BCH, Tokens.
  Ai nevoie de un cont, facut numai cu adresa de email si o parola.
  O data contul creeat, ai pagina de administrare cu wallet si optiuni pentru fiecare moneda: minare, transfer, schimb, contorizarea acestora pe zile, luni.... bonusuri la numarul de accesari, plus o loterie.

faucet LiteCoin

  Faucet-uri:   DogeCoin, BTC, LTC, Dash, BCH, Tokens.

Vezi pagina :


Oprirea interzisa   Circulatia pe autostrada   Obligatii la calea ferata   Puncte de amenda   Depasirea se interzice

Infractiuni si pedepse   Prioritatea de dreapta   Obligatii in caz de accident   Circulatia pe benzi   Examen traseu   Cedeaza trecerea

Raspunderea contraventionala   Indicatoare de interzicere   Viteza in localitati


SUS
 

 

Brazilia Moldova Italia America Rusia Franta Belgia Grecia Germania Ukraina Spania Anglia Suedia
Scoala de soferi Bucuresti
Cafenea
Photoshop
Link
Diverse